Digital Special Collection Portal

Penggunaan buku menu makanan di restoran khususnya di Malaysia dalam konteks makanan masyarakat melayu.


Citation

Mohd Shahrir Ermy, Sapani (2012) Penggunaan buku menu makanan di restoran khususnya di Malaysia dalam konteks makanan masyarakat melayu. Undergraduate Final Project Report thesis, Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan (FTKW). (Submitted)

Abstract

Kajian ini adalah mengenai "Penggunaan Buku Menu Makanan di Restoran Khususnya di Malaysia Dalam Konteks Makanan Masyarakat Melayu".Hasil kajian penyelidikan ini berdasarkan soal selidik terhadap beberapa orang responden di kawasan sekitar bandar Kota Bharu,Bachok,Kelantan,Kapar,Klang,Selangor.Sampel seramai 122 orang responden telah dipilih untuk tujuan kajian ini.Analisis faktor penggunaan buku menu di restoran melibatkan aspek tipografi,visual,warna dan susun letak ataupun layout.Kajian dibuat bverdasarkan kepada soal selidik.Kajian di perpustakaan,kajian kolaboratif,kajian kualitatif dan kuantitatif pada responden di sekitar Bachok dan Pengkalan Chepa serta Kapar dan Klang di Selangor.Hipotesis akhir dibuat pada setiap jawapan yang diperolehi daripada soal selidik yang dibuat.

Download File / URL

Full text not available from this repository.

Additional Metadata

Item Type: Undergraduate Final Project Report
Collection Type: Final Year Project
Date: 2012
Number of Pages: 145
Supervisor: Dr. Abdullah Sani Bin Kamaluddin
Programme: Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kreatif Dengan Kepujian
Institution: Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan (FTKW)
Faculty/Centre/Office: Faculty of Creative Technology and Heritage
URI: http://discol.umk.edu.my/id/eprint/6824
Statistic Details: View Download Statistic

Edit Record (Admin Only)

View Item View Item

The Office of Library and Knowledge Management, Universiti Malaysia Kelantan, 16300 Bachok, Kelantan.
Digital Special Collection (UMK Repository) supports OAI 2.0 with a base URL of http://discol.umk.edu.my/cgi/oai2