Citation
Mohd Shahrir Ermy, Sapani (2012) Penggunaan buku menu makanan di restoran khususnya di Malaysia dalam konteks makanan masyarakat melayu. Undergraduate Final Project Report thesis, Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan (FTKW). (Submitted) |
Abstract
Kajian ini adalah mengenai "Penggunaan Buku Menu Makanan di Restoran Khususnya di Malaysia Dalam Konteks Makanan Masyarakat Melayu".Hasil kajian penyelidikan ini berdasarkan soal selidik terhadap beberapa orang responden di kawasan sekitar bandar Kota Bharu,Bachok,Kelantan,Kapar,Klang,Selangor.Sampel seramai 122 orang responden telah dipilih untuk tujuan kajian ini.Analisis faktor penggunaan buku menu di restoran melibatkan aspek tipografi,visual,warna dan susun letak ataupun layout.Kajian dibuat bverdasarkan kepada soal selidik.Kajian di perpustakaan,kajian kolaboratif,kajian kualitatif dan kuantitatif pada responden di sekitar Bachok dan Pengkalan Chepa serta Kapar dan Klang di Selangor.Hipotesis akhir dibuat pada setiap jawapan yang diperolehi daripada soal selidik yang dibuat. |
Download File / URL
Full text not available from this repository.
|
Additional Metadata
Item Type: | Undergraduate Final Project Report |
---|---|
Collection Type: | Final Year Project |
Date: | 2012 |
Number of Pages: | 145 |
Supervisor: | Dr. Abdullah Sani Bin Kamaluddin |
Programme: | Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kreatif Dengan Kepujian |
Institution: | Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan (FTKW) |
Faculty/Centre/Office: | Faculty of Creative Technology and Heritage |
URI: | http://discol.umk.edu.my/id/eprint/6824 |
Statistic Details: | View Download Statistic |