Digital Special Collection Portal

Mempromosikan Makanan Tradisional Kuih Akok Melalui Penjenamaan.


Citation

Mohamed Faeez, Kamarulzaman (2015) Mempromosikan Makanan Tradisional Kuih Akok Melalui Penjenamaan. Undergraduate Final Project Report thesis, Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan. (Submitted)

Abstract

Kajian ini berkenaan dengan mempromosikan makanan tradisional kuih akok melalui penjenamaan.Kuih akok merupakan sejenis makanan tradisional masyarakat melayu.Kuih ini menjadi identiti kepada warisan dan budaya orang melayu terutamanya rakyat negeri Kelantan dan Terengganu.Namun pada masa kini penjualan kuih akok semakin jauh di belakang disebabkan oleh saingan yang tinggi dengan makanan segera yang lain.Tujuan kajian ini juga adalah untuk memperbaharui cara mempromosi makanan tardisional ini melelui penjenamaan supaya ada keunikan dalam mempromosikannya supaya diterima oleh umum.Kajian ini berdasarkan kajian secara kuantitatif yang dilakukan kepada responden yang terpilih dan data yang diperolehi menjadi asas dalam kajian ini.Daripada data kajian ini,beberapa aspek telah diambil kira untuk membangunkan produk supaya sesuai dengan keusahawanan kreatif bagi menambah keunikan dalam mempromosikan makanan tradisional kuih akaok ini.

Download File / URL

Full text not available from this repository.

Additional Metadata

Item Type: Undergraduate Final Project Report
Collection Type: Final Year Project
Date: 2015
Number of Pages: 100
Supervisor: Nuzul Haqimi Muhammad
Programme: Rekabentuk Komunikasi Visual
Institution: Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan
Faculty/Centre/Office: Faculty of Creative Technology and Heritage
URI: http://discol.umk.edu.my/id/eprint/6731
Statistic Details: View Download Statistic

Edit Record (Admin Only)

View Item View Item

The Office of Library and Knowledge Management, Universiti Malaysia Kelantan, 16300 Bachok, Kelantan.
Digital Special Collection (UMK Repository) supports OAI 2.0 with a base URL of http://discol.umk.edu.my/cgi/oai2